London guide
England.no forside | London Fakta | London Kart | Overnatting / hotell | Severdigheter | Shopping | Flybilletter | Restauranter | Musical | Fotball
 

 

London shopping

shopping London
 
 
 
For mange er shopping høydepunktet i London. Og det er ikke uten grunn. Her finner du alt hva du måtte ønske, og mer til! Og ikke bare det, prisene er generelt også hyggelige for oss nordmenn. Men for at du ikke skal hanlde katta i sekken gir England.no deg råd og tips om shopping her:
 
Åpningstider: De fleste butikkene i London åpner 09.30 eller 10 og stenger 17.30, 18.00 eller 19 mandag til lørdag, så her må du kjenne din besøkelsestid! Mange av de største kjedene har også søndagsåpnet fra kl 11 - 17 eller kl 12 - 18.
 
Momsfritak! Hvorfor ikke gjøre varene du handler i London enda billigere? Siden Norge ikke er medlem av EU, kan du få tilbake momsen (eller VAT som det heter i England) på 14,89 % når du handler i London. For at du skal kunne få dette, må butikken man handler i være merket "Tax Free Shopping". Mange butikker er det, og de har ofte et klistemerke på døra / i kassen. Når du betaler må du sørge for at ekspeditøren fyller ut et "Tax Free Shopping skjema (sheme). Når du forlater England, følger du instruksnoner på flyplass/fergeterminal e.l., og får stemplet kvitteringer/skjemaer, for siden å få overført VAT til din konto eller enkelte plasser satt rett inn på kredittkort.
 

Shoppingområder:

For å finne omtalte områder, se våre kart-sider.

Oxford Street er et must for enhver på shopping i London. Her, i Europas lengste handlegate, finner du de aller fleste store, internasjonale kjeder. Åpningstider er man-ons 10-19, tors 10-20, fre og lør 10-19 og søn 12-18. I Covent Garden finner man også mange av de samme kjedene som i Oxford street,. Riktignok er utvalget noe mindre her, men så er det også mindre masete.

Er man ute etter mer eksklusiv shopping finner man dette i Knightsbridge og Bond Street. Her kan man fort ende opp i prøverommet ved siden av store celebriteter, men det merkes også på lommeboka.

Er du ute etter det hippe og trendy, kan Soho være verdt et besøk. Her er det stor sjans for å finne plagg man ikke risikerer at kommer i butikkhyllene i Norge på en stund (hvis de noen gang kommer).

Det kan også være lurt å besøke markedene i London. Det kan være gunstig for både lommebok og garderobe. Portobello Road Market anbefales på det sterkeste. Dette markedet som rigges opp i Portobello Road i Notting Hill hver lørdag er virkelig en fargesprakende opplevelse.

 
 
 
 
Populære London-søk på nett:

london

   
Billig hotell i London Det er dumt å betale for mye! England.no hjelper deg å finne billig hotell i London.
Billige flybilletter til London Vi hjelper deg å finne de billigste flybillettene til London. Her er det penger å spare!
Leiebil i England Generelle tips om leie av bil i London-området/England finner du her.
Været i London Vi gir deg her siste oppdatering av London-været, samt langtidsvarsler.
 
     
     

Enda en side fra MG.no!

Utgiver: Martin Granum